CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Ff geen genoeg (verb). Minks wekelijkse column 19-5-2021

Ff geen genoeg (verb). Minks wekelijkse column 19-5-2021
 
 
 
 
Vanaf mijn zondagavondwerk bij thuiskomst ff geen genoeg. Ik verlang nog naar mensen. Wil nog niet alleen zijn. Nachtbrakend verzeil ik in een obscure nachttent in de krochten van het Haagse centrum.
Ik kom altijd binnen, zie er wat grof uit, maar ben immer hoffelijk, dus de portier vreest mij niet. 5 euro fooi helpt ook een handje.
 
 
 
De livemuziek in deze enkele open zaak leert mij dat Den Haag stuiptrekt van het leven. Het enige dat bruist is het schuim op de lippen van deze afstervende, doordeweekse, stap-stad.
De lichtkegels onder de barlampen zijn door vette sigarettenrook duidelijk te onderscheiden.
De jongens van het gelegenheidsbandje nemen hun experimentele muziek als enige bloedserieus. Hun prachtige vriendinnen doen alsof.
Ze bewegen hun sexy lichamen mee terwijl ze, met hun mobieltje, ook nog ergens anders zijn. Verder lult iedereen gewoon door.
Bruine mannen met rastahaar lachen luid met elkaar en anderen.
Ik zie wat bekenden: Freek Taxi en Rob Nikon. In hun gezelschap een voor mij onbekende, tanige, jenever klokkende, man. Deze heeft het hoogste woord en schuift me meteen een omkoopbiertje in de hand.
 
 
 
Plots zet onze borrelman agressief de borst op. Zijn onverwerkte gevoelens zoeken blijkbaar een uitweg. De portier sust de boel, hij (de tanige man) mag blijven en bindt schoorvoetend in.
De sluitingstijd wordt subiet verkort, met de experimentalia’s als lijdende slachtoffers.
De tanige man is chef-kok in een niet nader te noemen restaurant.
Zo iemand staat in een keuken te koken voor mensen die vinden, dat ze rücksichtsloos mogen vinden, wat ze er van vonden.
Niet zo gek dat kokkermans regelmatig over-kookt van woede?
Een man met onberispelijke kleding gaat geforceerd berustend weg terwijl zijn veel te jonge roodharige vriendin tongend met zo’n rastagozer, nog even blijft plakken.
Later dan meteen, maar vroeger dan normaal, waggelen we de tent uit. Ieder zijns weegs. Thuis stinken mijn kleren naar rook, ben ik voldaan en best wel blij dat ik nog ff geen genoeg had.
 
 
 
 
Tekst: Mink Out. Bundel nu leverbaar: www.conckshop.nl
1880 Nachtelijke stad met Gasthaus. Marianne von Werefkin.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco