MET INGANG VAN 28 APRIL IS HET TERRAS WEER GEOPEND OP WOE-DO-VR VAN 15:00 UUR TOT 22:00 UUR EN OP ZAT-ZON VAN 13:00 UUR TOT 22:00 UUR MITS HET WEER HET TOELAAT. EN RESERVEREN AAN DE DEUR. Vanaf vrijdag 25-6 worden de regels weer verruimd en is de sluiting voor genoemde dagen om 24:00 uur.

Een wel erg jonge vriendin. Minks wekelijkse column 29-9-2015

Een wel erg jonge vriendin. Minks wekelijkse column 29-9-2015

Terwijl ik het glas poleer groeit er een palmboom langzaam en instabiel boven de bar uit. Er achteraan komt het guitig koppie van een meisjeskleuter van een jaar of vijf. Het vuurrood haar waaruit de palmboom handig is gemodelleerd, vervolmaakt dit kind tot Hollands next topmodel kids.
Na wat hulp van een, pak weg, 10 jarige, geniet ze triomferend van de door haar zo zwaar bevochten positie.“Hoi” sprak ik alsof het een volwassene betrof, “hoe heet je?”“Aniek en zij Lieke, is me grote nicht” sprak ze zichtbaar trots en zonder een enkel spoor van schroom.
Om het gesprek gaande te houden vroeg ik wat de dames te drinken wilde: “Een Fristy en een Chocomel”, ik plantte de blikjes voor hen neer, compleet met palmboom-glitterrietje. Ze volgde wereld-wijs-neuzerig mijn ‘geroutineerd’ handelen en begon een heel gesprek over haar kleine neefje Tony van twee, wiens verjaardag ze vierden.

Later floepten ze weg en meldde een knappe roodharige vrouw zich aan mijn bar. Met een knikje naar de buiten spelende Aniek, vlijmde ze: “Zo, dus jij wordt mijn toekomstige schoonzoon, ze vertelt aan iedereen dat jij haar nieuwe vriend bent”. “Aha, dan ben jij zeker de palmboomvlechtster!” We lachten beiden, het kinderfeestje trippelde door.
De zucht naar zoetigheid wint het van de schoonheid dus de Cars-taart wordt bruut in stukken gesneden. Tijdens het bitterballen bakken komt mijn rooie vriendinetje samen met een nog kleiner meisje bij de keukendeur staan welke ze voorstelt als haar nichtje Amy. “Dat is mijn nieuwe vriend” brabbelt ze, ik begin haar nu toch wel knap bezitterig te vinden, al een echte vrouw!
Amy loopt weg en we blijven samen achter. Om ons pril geluk een wat solider basis te geven vind ik het hoog tijd voor een ‘serieuze’ vraag.
“Hee Aniek, dat van die Sinterklaas, wat voor kleur vind jij nou het leukste voor Piet: rood, zwart of blauw misschien?” “Ik wil een roze Piet, roze is de mooiste kleur die er bestaat op de hele wereld” sprak ze in haar kinderlijke spontaniteit. “Nou dan ga ik aan de sint vragen of hij roze Pieten wil sturen, omdat jij dat leuk vind”.
Met mijn grote vriendin Aniek verliet ik de keuken, smalen glimlachend sprak de luistervinkse palmboomvlechtster: “En dan maken wij ons druk”.

Ook gezellig, een roze Piet. Voor Aniek blijft het gewoon; Sinterklaas-feest en daar gaat het toch om, einde discussie.

Tekstverantwoording: Mink Out.

Website by Splendit 2020