CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Een keuken als een paleis. Minks wekelijkse column 19-6-19

 
Een keuken als een paleis. Minks wekelijkse column 19-6-19
 
Na tien jaar ergernis over de miserabele staat van mijn aanrechtblad moest er echt wat gebeuren.
Bij Hornbach hadden ze nog dezelfde kleur werkbladen, dus na dagen onhandig op de huiskamervloer in de weg liggen moest ik wel.
 
Tweede Pinksterdag ging ik van start, spoelbak, fornuis, en kookplaat moesten uit zuinigheid weer in het nieuwe blad, ik had drie dagen.
De kookplaat er uit was een makkie, nou niet dus, 10 jaar geleden had ik de boel helemaal in de kit gelegd wat enorm goed gelukt was
Lossnijden, ho maar, de splinters emaille vlogen me om de oren, mooie tegenvaller, er moest een ander gascomfort/oven komen en snel.
 
Radeloos scrol ik langs het witgoed op Marktplaats en dan……..:
Bosch, RVS oven en gasstel, 400 euro, geen koopje, wel erg mooi.
Ik app de aanbieder: voor 300 euro kom ik hem vandaag nog halen!
Die mensen zullen wel met Pinksterreces zijn, dacht ik neerslachtig.
Gedeprimeerd klus ik verder, dit zou nooit op tijd af komen.
Plots als een reddende Pinkster-engel een appje terug: “360 euro is echt de laagste prijs”. Mmmm, geenszins goedkoop en Harderwijk is niet naast de deur, de tijd dringt, wat te doen, uhhh: “Ben onderweg!!!”
 
Bel aan, de deur gaat open, daar staat een semi gesluierde moslima, van mijn stuk gebracht kijk ik haar van top tot teen aan en zeg,: “Goedenavond”, reik haar twijfelend de hand… Ze accepteert hem.
“Wel uw schoenen uitdoen, is de gewoonte”. “Nou mevrouw dat is met die hoge schoenen van mij niet makkelijk maar als u er op staat.
In mijn wegkomhaast had ik gelukkig nog snel sokken aangetrokken.
 
Hij stond te glimmen, echt een mooi ding: ”Voor 300 neem ik hem mee!” “Neen 360 euro is de afspraak, er zit ook nog een magnetron in en u komt helemaal uit Den Haag toch”? Zei ze smalend lachend.
Ze liet me zien hoe hij werkte, ik betaalde en mocht voor het sjouwen mijn schoenen weer aan, zoon Achmed hielp me een handje.
 
Onderweg en thuis gekomen het gas er op, alles werkt perfect.
Op tijd klaar, als in een schoonmaakmiddel-reclame plinkt, plonkt dit paleisje van een keuken me glanzend toe. En ik, ik glim voldaan mee;-).
 
Tekstverantwoording: Mink Out.
S.d. Francine and her Cat. Hermann Knopf (Austrian painter).

Website by Splendit 2024

Kinderdisco