CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Een Hagenees in Voorburg. Minks wekelijkse columns 21-01-2015

Een Hagenees in Voorburg. Minks wekelijkse column 21-01-2015

Als zoon van Denhaag en aangenomen zoon van Voorburg-Leidschendam voel ik me altijd een beetje een verrader van de één als ik bij de ander ben. Zoiets als; Torn between two lovers. 
Het stadse dorp Denhaag, waar ik mijn glansrijke carrière als mens begon, bleek al snel niet genoeg dus zocht ik met enig bravoure de (gemeente) grenzen op. 

De dorpse stad Voorburg sprong in het oog en na aanvankelijk op wat taalproblemen te zijn gestuit werd dit stiefkind in een straat op stand; de van Heurnstraat warm onthaald (in de goede zin dan).
In de slechte zin warm onthaald gebeurde toen een Voorburgse klinker tegen mijn voorhoofd knalde. Net als bij ons in de Haagse Zorgvlietstraat, schuimden kerstboomjagers rond oud en nieuw ook hier de straten af. Voor wat versleten autobanden en een enkele naakte fijnspar zonder kluit werd een strijd op leven en dood gestreden. 
Seconden later kon ik ternauwernood een medeklinker ontwijken.

De Voorburgse ouders, opvoeders, voogden of voogdessen waren mij goed gezind. Buiten een enkeling die mijn vriendschap niet passend vond in het opvoed-traject van hun zoon / dochter/ pupil. Mijn open Haags dialect hield hun deur potdicht, wellicht associeerde ze (ja, ik heb goed opgelet) het met slechte invloed van het grote dorp. Doch, dit soort burgerlijke onoorbaarheid resideerde ook in mijn geboorteplaats dus gewoon een soort nare flashback, het went.

Ik ontmoette Voorburgse burgers van boeven tot bovenlui van tof tot posh van mini- tot plooirok en van fiets- tot Chanelketting. Het lijkt Den Haag wel alleen de afstand tussen; Schuif het maar onder de deur deur en 2 kilo speklappen is kleiner, in meters dan.
 
Ach; Den Haag, de Kaag, Voorburg, Middelburg, Hamburg, voorham, achterham, het is allemaal goed te doen. 
Ben 40 jaar geleden de Voorburgse slagboom voor het eerst gepasseerd en doe nu al 21 jaar aan woon-werkverkeer dus ik kan het weten; Die Voorburgers daar is goed mee te leven, en met die Hagenezen dan, dan, dan, dan, dan?????????????
  
Sorry voor een enkel ‘net’ woord, moest er even bij. Als het problemen geeft kunt u mij altijd bereiken, deze Hagenees in Voorburg.

Tekstverantwoording: Mink Out.             Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco