CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Echt nep.                     Minks wekelijkse column 08-02-2023

Echt nep.                     Minks wekelijkse column 08-02-2023

Wellicht ga ik door dit stukje FB vrienden verliezen, maar ik kan het toch niet laten, gewoon omdat ik ook ergens wat van vind.

En als ik ergens wat van vind, is het van tributebands en zo.

Een hele rij van goede en minder goede artiesten en muzikanten staat te trappelen om te doen wat andere voor hen, hen voordeden.

Nou is er op zich niet veel mis mee om een nummer te coveren, maar als je naar zo’n namaakband gaat heb je nooit goed geluisterd naar de echte.

Dat is denk ik ook waar mijn wrevel zit, je neemt genoegen met nep.

Ik wil dat in ieder geval niet. Tenminste, het trekt me gewoon niet, ik wil echt.

Al jarenlang wordt een nepcultuur verheven tot kunst en we zakken er steeds dieper in weg, totdat we niet meer beter weten dan dat kitsch, klasse is.

Zo van het echte kan niet meer, dus een nep Elvis of Michael is dan ook best.

Een Queen tributeband gaat eind april, wel met behulp van het tv programma Battle of the bands, gewoon het Ziggodome vullen. het kan niet op.

Ff op YouTube naar gekeken en geluisterd en ik moet zeggen: Erg goed.

Dat is bij een topband als Queen op zich al een hele prestatie, want beter dan de echte Queen kan het natuurlijk niet worden, dacht ik zo.

De kwaliteit staat redelijk buiten kijf, dat is ook niet zozeer mijn punt.

Wat dacht u van: Tina de musical? Natuurlijk goed gedaan (denk ik).

Zat dames met een Caraïbische achtergrond met dijken van stemmen, die zo’n rol subliem vertolken, maar het blijft echt nep. Ze leeft overigens nog, Tina.

Whitney Houston daarentegen niet meer. Wederom The Bodyguard in April.

Abba, Meatloaf, Grease, Edith Piaf, Hazes. Namen van weleer die men blijkbaar mist dus dan maar nep, sta je er toch nog een beetje dichtbij.

Net als zo’n 3D bezoek aan een overledene, waarbij een acteur de verwachte antwoorden geeft. t ’Vult wel een hevig verlangen op, maar tis toch echt nep.

Het is gewoon weg, dus hou jezelf niet voor de gek of kan het je niet schelen. Zo van liever nep dan niks. Lekker meezingen met: “The show must go on”, ook zonder Freddy. Sjezus, een Ziggodome vol, tis wat, schijnbaar neppers zat.

Kijk, dit is natuurlijk wel een naar kritisch stukje in een trant die ik zelden gebruik. Het spijt me, maar tis hoe ik het zie en voel. Wellicht zijn er meerderen die mijn mening delen en zo niet ben ik wellicht een rare gozer.

 

Tekst: Mink Out.     Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

                          

1881 Fanfare de Bois-le-Roy (Seine-et-Marne). Antoine Bail.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco