CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Dun of dik. Minks wekelijkse column 29-1-2020

 
Dun of dik. Minks wekelijkse column 29-1-2020
 
Na de jaren 40 van de vorige eeuw…….. ok, dit moet ik ff kwijt, heeft met dit verhaal niets te maken maar hier is mijn kans. Waarom zeggen mensen dat “vorige eeuw” er nou steeds bij, alsof het ook nog de jaren 40 van deze eeuw zouden kunnen zijn.
Overdreven puntjes op de i zetterig, zou het een snobistisch etaleren van de sprekers/schrijvers alertheid zijn, of wordt hier de scheiding der generaties onderstreept, voor een ‘rijper’ mens zoals ik is het logisch dat het 19-40 moet zijn terwijl het voor die jongere types wellicht niet zo vanzelfsprekend is. ’Nou ja, tis gezegd, zint me niet.
 
Opnieuw: Na de jaren 40 begon de wederopbouw van de lage landen.
Iedereen, behalve degene die fout waren of foutjes maakten, was broodmager maar daar zou snel verandering in komen.
In de jaren 50 en 60 was het nog spruitjes met 1 miniballetje gehakt of een miezerig stukje suddervlees van een draadje of 50.
In de loop van de jaren 60 en door naar 70 werden konten en buiken alsmaar dikker en kleding korter en strakker.
 
Vaak kwam de bevrijdende PIL als zondebok van stal maar of dat terecht was/is, daar kunnen de geleerden het niet over eens worden.
In ieder geval waren er wanhopige pogingen om de hammen van menig vrouwmens weer oogstrelend in minirok of jeans te laten schitteren.
Veel werd geprobeerd, van drankjes gebrouwen door de één of andere spijker-bedlegerige ziener uit India tot smeerseltjes in elkander gespateld door een panfluitende Indiaan uit het hoge Andesgebergte. Dit maakte de vertwijfelde ‘wijven’ snel lichter, niet van verlies der kwabbelend kwelvet maar welzeker van de snel wegkwijnen florijnen.
 
Het sherrydieet diende zich aan in deze ‘baas in eigen buik’ tijd, zelf de koningin zou volgens goed ingelichte kringen deze afvalrace rennen. Damesbladen zongen hosanna en prezen deze wonderkuur de hemel in.
Zo’n 6 keer per dag een glas sherry bij een hap eten was dé truc om je, slank als een den, ongeremd op de seksuele revolutie te storten.
Helaas, toen moeder na enige weken, hevig trillend, de melk over de Brintavlokken uitschonk was het zat, depressie volgde maar daar had de huisarts weer een fijn oplospilletje voor, je viel er van af en kreeg weer harstikke zin in het leven, dun of dik was vanaf toen om het even.
 
Tekst: Mink Out. Binnenkort de bundel. 
 
 
1916 Russian Bath. Vitaly Gavrilovitch Tikhov (Ukrainian painter) 1876 – 1939.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco