CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Dom blondje. Minks wekelijkse column 28-7-2021

Dom blondje. Minks wekelijkse column 28-7-2021
 
Van huis uit ben ik niet zo goed in adoreren. Wellicht kent u die types, die helemaal vol zijn van Lady Gaga, Elvis, Bowie, Bob Dylan of een andere “halfgod of godin”.
Ik heb dat, voor zover ik me kan herinneren, nooit zo gehad.
Ja, er waren daar, door de ‘eeuwen’ heen, wel mijn favo artiesten zoals James Brown of de Stones, maar zij brachten mij nimmer in de trans van het orgastisch katzwijm der groupies.
 
Neen, zelf overrompelend genot is mij godzijdank bespaard gebleven.
Denk dat ik voor dat soort overgave ietwat te nuchter ben.
Het zijn of waren ook maar mensen, niet meer en niet minder.
Velen van ons doen grote dingen, het valt alleen niet zo op.
In slot Schobrun, met zijn overdaad aan luxe voor de Habsburger Keizer, de man van Sissi, was maar een klein wc-tje met houten bril. Moest hij af en toe, broek op de hielen, ook gewoon op zitten.
Dat schildhijserige is niet zo mijn ding, krijgt men vaak kapsones van.
 
Hoewel, nu ik er zo mee bezig ben……………ik heb, hoewel bescheiden, wel een soort van groupie in mij. Een adoratie, nou ja misschien wel een fixatie, en dat voor een vrouw uit het verre verleden.
U zult wel denken, sjezus is dat nou die stoere nep-Harley Mink, maar ik zal het u opbiechten, ik verzamel foto’s van Marilyn Monroe.
Als ik er een vind stop ik hem digitaal in een map. Ik heb gewaagde, serieuze, zielige, triomferende. Vind het gewoon een prachtige vrouw, zo een had ik er ook wel willen hebben. Helaas, ze is te vroeg heen gegaan en had wellicht betere kandidaten in haar balboekje dan deez semi-succesvolle cafébaas met plat Haags accent.
De vervangers die ik probeerden leken na verloop van tijd geenszins op mijn vermeend ideaalbeeld van deze platina godin.
Op de serieuze foto’s leest ze regelmatig een boek. Leek mij een poging om het domme blondjes-imago weg te moffelen, wie weet.
 
Laatst in een docu over Ella Fitzgerald, maakte ze zich sterk om kleurlingen toegang te geven tot de club waar Ella optrad.
De manager draaide heel snel bij toen Marilyn dreigde op te stappen.
De opvolgende avonden zat de tent vol, nu ook met anders gekleurden die kwamen voor Ella maar niet in de laatste plaats ook voor Marilyn.
Toch wel een slimme streek voor een zogenaamd dom blondje.
Zo, dan weet u dat ook, van mijn ‘obsessie’ en van dat domme blondje.
 
Tekst: Mink Out. Bundel verkrijgbaar: www.conckshop.nl
 
 
 
 
2014 Marilyn. Dorethea (Dusje)Voorthuis.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco