CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Dierenleed. Minks wekelijkse column 25-3-2015

Dierenleed?                     Minks wekelijkse column 25-3-2015

Aan de rand van de Schilderswijk, Vaillantlaan 16, met uitzicht op het kleuterschooltje aan de overkant woonden wij. 
Drie kort Amerikaans (stekeltjeshaar) jochies van onder de tien liepen achter vader, de smalle trap op die uitkwam op een muffe zolderetage. 
In de bundel zonlicht die door het dakraam de planken vloer bescheen, dwarrelde stof speels in het rond.
Midden op de zolder een breed, rechtopstaand stuk boomstam met daarop een hakbijl. Nerveus gefladder trok de aandacht naar een klein hok met gaas. “Kip ik heb je” sprak vader terwijl hij, met een forse graai, een levende kip tevoorschijn trok. 
Beteuterd keek het driemanschap naar de niet zachtzinnige behandeling van deze onfortuinlijke, gevleugelde vriend. 
Wat u vreest, werd waarheid; de kip met kracht op het blok, de hakbijl omhoog en tak, met een welgemikte slag was de onthoofding een feit. De kinderen keken verstijft toe, vader liet de kip los die op zijn beurt weer het hazenpad koos. Als een kip zonder kop botste ons avondeten overal tegenop. Bloed als luguber teken aan de wand, voor een volgend onfortuinlijk stuk pluimvee in vaders hand.

In blinde paniek renden onze Schilderswijkertjes hals over kop en holderdebolder, weg van de zolder. 
Vader legde de inmiddels levenloze kip, zwijgend op het aanrecht en keek smalend naar de drie kuikens die snikkend achter de rokken van moederkloek “Den Jonge Neel” schuilden. “Was dat nou nodig?” Vroeg ze . “Anders leren ze het nooit!” Sprak vader nors. Hij liep de trap af en trok de buitendeur met een klap dicht.
Bovenstaand Ou(t)d Hollands familie tafereeltje schoot me te binnen toen ik laatst met veel smaak en weinig tafelmanieren een makreel tot op het vel leeg schraapte. Dit in vol zicht van mijn tropisch aquarium waarvan de bewoners het kannibalistisch hoogstandje met argusogen schenen te bekijken.      

Neen, het luguber zolder incident heeft mij niet doen toetreden tot de groepering der vegetariërs, veganisten of dierenactivisten. 
Hebben die “Vega ‘s” eigenlijk ook huisdieren? Zou er dan ook vegetarisch kattenvoer bestaan? Ja hoor, het bestaat, naar wens ook nog biologisch. Katten en honden die vegetarisch te eten krijgen, is dat eigenlijk ook dierenleed?

Tekstverantwoording; Mink Out.                    Meer; www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco