CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Die wil ik. Minks wekelijkse column 10-6-2020

 
Die wil ik. Minks wekelijkse column 10-6-2020
 
Frans was onze vreemdste vriend, videospelletjes daar leefde hij voor, hij was min of meer een autist zeg maar ff.
Koortsachtige interesse voor vrouwen, zoals de rest van ons motorclubje, had hij niet, nog nooit een vriendin gehad, deze knaap.
 
Het regende hard en als alternatief voor het motorritje door de straat der betaalde liefde werd er, als tijdverdrijf, gescrold op een site waar Oekraïense prinsessen naarstig een gemaal zochten die hen op zijn spierwitte paard wegvoeren zou uit dit zo asgrauwe land.
De ‘zo’s’ en de ‘die is lekkah’s’ klonken bij iedere foto opnieuw door de ruimte, een wat minder filmsterrisch type werd met honend gelach meteen door gescrold: “terug” beval Frans met een vastberaden blik in zijn ogen, toen de foto opnieuw verscheen sprak hij stellig: “die wil ik!!!”, zijn besluit stond vast, geen ontkomen aan.
 
Na talloze brieven en wat korte bezoekjes aan Svetlana ging het richting Odessa voor de bruiloft, wij op de motoren en Frans met zijn oude Mercedes. Een rit om nooit te vergeten, de politie was de baas en hoe, ze plopten uit de grond en vonden altijd wel een rede ons te bekeuren (7 stuks maar liefst), betalen uitsluitend a contant.
Frans was niet te houden en wilde snel zijn aanstaande bruid zien. Een autist waardig ging hij plankgas, over kiezelweg en sintelpad, op zijn doel af totdat een langgerekt oliespoor aangaf dat het the end of the road was.
 
Recalcitrant ging hij lopend verder, met ons stapvoets in zijn kielzog.
Met nog slechts zo’n grove 300 km te gaan liep tie daar dan.
Verstand op nul met zo’n nuffig hoofd van ik red het heus wel alleen.
Uiteindelijk kon Frans, met de hulp van éne Iwan de verschrikkelijke rit in een grote BMW zonder nummerplaten en tegen betaling, zijn Svetlaantje in de armen sluiten.
Bij het jawoord in de prachtige orthodoxe kathedraal van Odessa moest zelfs ik, stoere motorboy in leather, een traantje wegpinken.
Vandeweek de 15e verjaardag van hun dochter gevierd, ze zijn nog steeds smoorverliefd, een prachtig waar gebeurd verhaal.
 
Tekst: Mink Out. Binnenkort de bundel. 
1884 Choosing a Bride for a Grand Duke. Ilya Repin.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco