CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

De smaak van bier.              Minks wekelijkse column 6-11-2019

De smaak van bier.              Minks wekelijkse column 6-11-2019

 

Twee miljoen biertjes om de dorstige te laven heb ik in mijn horecacarrière getapt, ‘t kan een fluitje meer of minder zijn.

Buiten dat glas Vos met iets van een slinger er in (dit verhaal blijft me achtervolgen, Bol!!!;-) zijn mijn biertjes al jarenlang top.

Hier wat over de smaak van bier:

 

Om bij de barhangers te toetsen stond een nieuwe variant licht bier (2% alc.) onder de tap, na vier glazen kan je nog steeds met de auto.

Bart bouwvakker komt binnen en hoort ons er over bomen: “nou als je die slappe baggerzooi op tap neemt zet ik hier geen stap meer over de drempel, schenk mij maar gauw een ijskoude echte in”.

Stoïcijns tap ik het 2% bier, een ieder kijkt argusogig toe.

Bart gooit hem in 1 keer in zijn toch al redelijk opgerekt keelgat.

Hij wist het schuim met de rug van zijn hand van zijn bovenlip. “Aaaahhhhhhh heerlijk”, een forse boer bevestigt deze genotsvolle uitspraak, “doe er gelijk nog maar 1, ze glijden er lekker in vandaag”.

Aan de bar klinkt een schaterlachexplosie, terwijl ik Bart, met zo’n zigzag Kermit de kikker mondje, droog aankijk vraagt hij zich af welke grap hij miste en neemt de mimiek van een sul aan.

 

Nog een korte: het Amstelbier was plots op, een vat bij een collega gehaald, wel Heineken maar ja, het was een noodoplossing en niemand zou het proeven toch?

Een ieder slurpt nietsvermoedend verder, ze slikken mijn snode truc. Rooie Joop komt binnen, neemt een slok en zegt stellig: ”Heineken, dat moet ik niet”. Ongelooflijk, hij proeft het gewoon. Maar even apart genomen en hem deelgenoot gemaakt van mijn frauduleuze werkwijze.

 

Nu even over mijn supersmaak, de huidige bierleverancier deelt flesjes Bud uit in een poging Neerlands biermarkt te overspoelen.

Ik vind het een smaakloos bier maar neem toch een glas naast mijn reguliere Jupiler voor een vergelijkend warenonderzoek.

Na een onwennige slok weet ik het zeker, dit bier is echt “Bud”……..

Door gehannes met de glazen kan ik even later Bud en Jup niet meer van elkaar onderscheiden. Was het eelt op mijn smaakpapillen of wierp het merk een sluier over mijn fijnproeverij. Was Rooie Joop er maar!!

 

Tekst: Mink Out.       Binnenkort de bundel.                  Meer: www.conck.nl

1890 The little brewery. Anders Zorn.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco