MET INGANG VAN 28 APRIL IS HET TERRAS WEER GEOPEND OP WOE-DO-VR VAN 15:00 UUR TOT 22:00 UUR EN OP ZAT-ZON VAN 13:00 UUR TOT 22:00 UUR MITS HET WEER HET TOELAAT. EN RESERVEREN AAN DE DEUR. Vanaf vrijdag 25-6 worden de regels weer verruimd en is de sluiting voor genoemde dagen om 24:00 uur.

De notabelen.             Minks wekelijkse column 24-6-2020

De notabelen.             Minks wekelijkse column 24-6-2020

 

Even voorstellen: Roland, een stille veldwachter, Bart een geniale manager in fotografie, Ferrie, praktiseert als huisarts and last but not least Arend, een net gepensioneerde toneelmeester.

Deze mix van beroepen smeedde een vriendengroep en deed zich elke maand meer dan te goed aan sigaren, eten en drank.

Bij gebrek aan een geestelijke werd kastelein Mark aan dit select gezelschap van dorpsnotabelen toegevoegd.

 

Sinds lange tijd weer dat schoolreisjesgevoel, Roland, de stille veldwachter, had een bootje gekocht en de club ging een dagje mee.

De trots van Arend, een Mercedescamper uit ‘76 had de functie van schoolbus, de (toneel)meester glom van trots achter zijn stuur.

Als een soort van startschot wordt het eerste biertje opengetrokken, -tsjeeet- “en we gaan nog niet naar huis nog lange niet, nog lange niet”!

      

Onder een fel zonnetje tuft het sloepje langs nieuwe en oude molens.

De 5, net boven het maaiveld, voorbijschuivende hoofden worden door glansneuzige herkauwers stom nagestaard.

Terwijl een zwaluwmoeder de buizerd dapper van haar nest vecht worden zeeën waterlelies met evenveel respect als bewondering gepasseerd.

 

Door het verschil van beroepen zijn de gesprekken divers, de ‘stille’ handhavend, de huisarts meevoelend, de manager zakelijk wakker, de toneelmeester constructief en de kastelein beschouwend praktisch.

De meningen worden, waar nodig, met respect en begrip voor elkaar bijgestuurd, beurtelings wordt gepraat maar luisteren doen ze allen.

Geenszins een strijd voor gelijk, wel een zoektocht naar hoe verder.

’t Zou niets zijn voor monddodende hobbydemagogen vol hunniehaat.

Meer iets voor oplossingzoekers met een drang naar vrede op maat.

 

Na een middag orale uitputting door drank, hap en dialoog valt met tegenwind de kou op het water, stemmen zwijgen, lippen trillen.

Wangen en hoofden gloeien na van de ‘zonhete’ dag, op het terras van de kastelein vallen ogen dicht en happen gapende monden naar slaap.

De notabelen zijn geslacht, het mag, t’ was een hele (mooie) dag.   

 

Tekst: Mink Out.        Binnenkort de bundel.         Meer: www.conck.nl

1904 Windmill in Holland. Wassily Kandinsky (1866 – 1944).

Website by Splendit 2020