CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Dat hou je voor jezelf.       Minks wekelijkse column 3-10-2021

Dat hou je voor jezelf.       Minks wekelijkse column 3-10-2021

 

Met de feestdagen op komst wil ik toch even ingaan op een aantekening die ik jaren geleden maakte.

Tis zo’n gedachte die men liever voor zichzelf houdt maar bij gebrek aan inspiratie spuug ik hem maar gewoon ‘s op tafel.

Het is een irritatie die je vanuit meerdere invalshoeken kan bekijken. De 1 zal zeggen: “waar zeik je over” terwijl een ander het wellicht volkomen met me eens is. We zien wel waar het schip strandt.

Ik ga niet zwartgallig doen door het te hebben over die zak zeulende hulp van de Sint. Dat onderwerp krijgt, vind ik, een te lange baard.

 

Neen, de zaaigrond voor mijn ergernis zit hem in het volgende.

Zo voor de feestdagen krijg ik nogal wat kerstkaarten.

Dat dit heel attent is van de afzenders staat uiteraard buiten kijf.

Maar tussen al die bonte en ingetogen enveloppen met dito inhoud, zitten er altijd wel enkele zonder postzegel.

Niet omdat hij ongefrankeerd is verstuurd of het zegel er afviel. Neen, het komt doordat deze mensen de groet zelf in de bus gooien.

Wanneer ze stad en land afreizen om hem persoonlijk te bezorgen is dat benijdenswaardig, maar het betreft hier echte dichtbijwoners.

 

Is dit nou typisch een staaltje Hollandse zuinigheid of hoe zit dat?

Ik kan er ook wel inkomen. Zonde van de porto maar toch sluimert bij mij het nare idee dat die euro er voor mijn persoontje niet af kon.

Sluit nou deze kerst die zegel gewoon eens bij, in de enveloppe.

Al is het alleen maar om mij van deze, wellicht psychische, kronkel af te helpen en tegelijkertijd mijn Hollandse zuinigheid te staven;-).   

Nou bestaat er natuurlijk het risico dat ik een enkeling, door deze column, op zijn geslachtsdeel trap, maar dat merk ik dan nog wel.

Of zou hij zijn blinde Minkhaat, veroorzaakt door mijn opmerkelijke openheid, ook zien als iets dat je liever voor jezelf houdt.

 

Tekst: Mink Out.        Bundel nu verkrijgbaar: www.conckshop.nl

 

P.S. Nu de vertrouwde papieren kersthoffelijkheid wordt verzwolgen door zijn digitale opvolger kon ik deze column nog net ff doen.

1915 Forest in winter. Peder Mork Mønsted.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco