CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

BMW 7 serie.             Minks wekelijkse column 8-12-2021

BMW 7 serie.             Minks wekelijkse column 8-12-2021

 

In de slechtste fase van mijn leven schoof ik, als er gebeld werd, zachtjes het raam van de eerste etage open en stak mijn hoofd naar buiten om schuldeisers niet thuis te geven.

Zo ook op deze Haagse Transvaalwijkse, zomerse, zondagmiddag.

Loos alarm, het was Rini. Hij glom van trots met naast hem nog een glimmender, dikke BMW 7 serie die knap wat verkeer ophield.

“Kom Mink stukkie rijden, net gekocht, gaat als een beest, mooi hé?”

Ondanks het gescheld en getoeter van een straatvullende file, liepen we op ons gemak nog ff een inspectieronde om de puike bolide heen.

 

Zijn nieuw vriendinnetje zat, met een nuffige blik, rotsvast voorin, zodat mij niets anders restte dan plaats te nemen op de achterbank.

Dat was wel anders geweest, maar aan het schaars verpakt loklijf te oordelen overtuigde haar wapens meer dan mijn trouwe vriendschap.

‘t Was zo’n moment dat de kaarten geschud werden zeg maar ff.

Rini gaf gas, “kickdown” sprak hij, opgewonden achteromkijkend.

We werden in de leren fauteuils gedrukt en spoten spoorslags weg.

“7 serie, met injectiemotor Mink”. Uit Flinterjurkje kwam plots ook geluid. “Denk aan de benzine” sprak ze. Wellicht een Zeeuws meisje?

 

Nou was Rini altijd al een impulskoper en die reputatie werd, met deze in een opwelling gedane aanschaf, weer ruimschoots bevestigd.

Een joetje benzine was als een druppel op een gloeiende plaat en met minimum jeugdloon was dat toch wel reden wat gas terug te nemen.  

Het gaspedaal werd een obsessie, de kickdown ging op non-actief.     

Niet lang daarna reden we in mijn oud PTT Besteldafje van hot naar her. Flinterjurkje nu wel, eerst sip maar later gedwee, achterin.

Na weken van ingehouden jongensdrift (op die BMW dan:-) deed hij hem van de hand aan een Turk die meer pingelde dan wat Rini vroeg.

Was zo’n druilerige dag. Automarkt, parkeerterrein van Feijenoords Kuip, vanwaar wel vaker Hagenezen teleurgesteld huiswaarts gingen;).

 

Tekst: Mink Out.        Bundel vanaf nu verkrijgbaar: www.conckshop.nl    

1933 Friends. Bernard Fleetwood Walker.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco