CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Bloedader (verb.) Minks wekelijkse column 13-6-2018

 
Bloedader (verb.) Minks wekelijkse column 13-6-2018
 
Reeds in het prille begin van mijn diensttijd werd duidelijk dat huzaar Mink Out beter diende in nachtduister dan bij daglicht.
Neerlands krijgsmacht maakte hier handig gebruik van door bovengenoemde ‘des nachts’ te laten waken voor een Sovjet-invasie. Wanneer mijn legeronderdeel met gerust hart rustte hield ik, in een tank, met een shaggie, bakkie en boekie getrouw de wacht.
 
Twee opgerolde slaapzakken op de bodem van de geschutskoepel, en mijn benen tussen commandant en chauffeur in, voldeden om de gemiste slaap overdag in te halen.
Als een schip op woelige baren doorploegden we de Lunenborger heide om Iwan op gepaste afstand te houden.
Terwijl de veldslag in alle hevigheid woede, camoufleerde het geronk van de forse Detroit dieselmotor de lange uithalen van mijn gesnurk.
Ontwakend keek ik door het luik boven mij waar helder blauwe lucht werd afgewisseld door zwiepende takken en dichte bladerdaken.
 
Dan plotsklaps paniek, in mijn hals voel ik een uitpuilende bloedader van wel zeker een centimeter of tien.
Was ik beland in een griezelfilm waar een reuzenparasiet, die in mij huisde, er nu ineens zo nodig uit moest ten koste van mijn leven?
De colonne hield halt en de spartelende huzaar werd door het zijluik naar buiten getrokken, alwaar hij tegen de grond werd gewerkt.
Met wijd opengesperde ogen schreeuwde huzaar Out moord en brand en of ze naar de uitstulping in zijn nek wilde kijken.
Commandant Kees rijkte met zijn hand naar de hals en trok de ader er langzaam af, ik kneep mijn ogen dicht en slaakte een angstkreet.
 
Toen ik mijn oogleden weer opsloeg keek ik in de grijnzende smoelen van mijn maten en commandant Kees tussen wiens duim en wijsvinger een naaktslak heen en weer bungelende.
Een naaktslak in een rupsvoertuig, goede kans dat deze door het cavaleristengeweld vanaf een zwiepende tak hier was neergekwakt.
Hij had zich bij deze onverwachte verhuizing neergelegd, en wel in mijn behaaglijk warme hals.
We hebben hem in een lekkere verse groene boom gezet en daar leefde hij nog lang en gelukkig (die naaktslak).
 
Tekstverantwoording: Mink Out

Website by Splendit 2024

Kinderdisco