CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Bezit.                                   Minks wekelijkse column 18-10-2023

Bezit.                                   Minks wekelijkse column 18-10-2023

Ik denk dat jullie niet ontsnapt zijn aan mijn euforische bekendmaking over de aanschaf van mijn ultieme droommotor.

Nog een paar nachtjes kwijlend met mijn duim in de mond onrustig slapen en het is zover. Ik ben er enorm blij mee.

Ondanks mijn wijze lijfspreuk: “niet het bezit maar het vruchtgebruik telt”, ben ik er nu toch ingetrapt. Bezit was de enige mogelijkheid om op deze BMW motor, alias de Soepblikkenboxer, regelmatig te kunnen berijden.

De aflevering kon pas over 12 dagen plaatsvinden, te druk in de werkplaats.

Niet echt blij mee, maar in tegenstelling tot een kind, dat aankoerst op het Sinterklaasfeest, ben ik een “wijze” oudere man die beheerst zal wachten.

Er moest, verzekerings- en kentekentechnisch, nog wel een hoop gebeuren, alvorens ik de eerste maagdelijke kilometers af kon leggen.

Neen, trouwen was nooit iets voor mij, maar om van deze nieuwe vriendin te kunnen genieten waren er qua eisen en handtekeningen niet veel verschillen.

Eerst de verzekering. Een nieuw certificaat van het alarm moest er komen. Ook eisten ze een slot ‘ART 5’. Nooit van gehoord, maar de dief schijnt zich, bij het ontdekken van deze beveiliging, huilend en spartelend van onmacht ter aarde te storten. Dan moest er ook maar meteen een ART 4 remschijfslot bij.

Per slot;-) van rekening wil je zo’n motor toch ook niet gelijk weer kwijtraken.

Door al deze antidiefstalmaatregelen werd ik wel een ietwat onrustig.

De verantwoording, die plots op mijn schouder ruste, drukte de pret.  

Nou ben ik al niet zo’n held in relaties. Wat als iemand mijn grote glimmende liefde plots zou kapen. Ik voelde een teneinde-raadje opkomen.  

De verlatingsangst joeg mijn bindingsangst naar ongekende hoogten, maar bedwelmd door het hevig vuur der liefde, had ik mijn jawoord al gegeven.

Ik kon onmogelijk terug, daar was het al te laat voor. Ik hing er zogezegd aan.

Ja, dan heb je ineens bezit, en dan ook nog iets dat je niet graag kwijtraakt.

De slapeloze nachten zullen niet van de lucht zijn. Ontelbare schapenwolkjes trekken gestaag en arrogant voorbij zonder dat ik de slaap zal vatten.

Nou ja, die donkere kant van mij kan ik maar beter niet te veel belichten.

Ik sta, ondanks de onrust, nog steeds achter mijn enorm besluit om tegen een hoge prijs, weer een relatie aan te gaan, noem het dan maar geen bezit.

Bezit in een verbintenis is geen goede basis, ik ga zo lang als mogelijk voor het genot, want genot vind ik, hoe dan ook, wel het ultieme bezit.

Tekst: Mink Out.                            Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

S.d. The Lady of tha House. William Henry Margetson (British 1861-1940).  

Website by Splendit 2024

Kinderdisco