CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Beter horen. Minks wekelijkse column 22-11-2017

Beter horen. Minks wekelijkse column 22-11-2017
 
“Medebewoners liggen wakker van jouw André Rieu, moeder!” “Hier in het tehuis zeggen ze dat het niet werkt, kost een berg en met een paar dagen liggen ze al in de hoek”.
“Probeer ze dan uit, je verstaat me niet eens meer aan de telefoon, ik schreeuw de hele buurt bij elkaar en jij hoort me niet”.
“Ik vertik het, het kost veels te veel geld en ze proberen je er ook nog twee aan te smeren”. “Ja, voor elk oor één lijkt me moeder”.
“Wat zeg je jongen?” “VOOR ELK OOR ÉÉN LIJKT ME MOEDER!”
Ze bleef er Oost-Indisch doof onder maar na veel gezeur kreeg het idee, Den Ouden Neel een hoorapparaat aan te laten meten, gehoor.
Na hier en daar mijn oor te luister te hebben gelegd en mijn ogen, op de verzekeraarssite, de kost te hebben gegeven, was ik er uit.
 
Om van een vijfenzeventig procent vergoeding verzekerd te zijn bleek nog een hele zorg. We moesten in de lijntjes lopen, eerst een specialist om te bewijzen dat de 93 jarige Ouden Neel wel echt zo’n apparaat nodig had, en vervolgens naar een heuse Star audicien die dikke vriendjes was van de desbetreffende zorgverzekeraar.
 
De kno arts ging met een snelle blik Den Ouden Neels gehoorgangen na, nonchalant gooide hij de kijktrechtertjes in de afvalbak en verwees ons naar het afspraken bureau voor een hoortest.
“Dat was ut?” vroeg ik, wachtend op uitleg”. “U hoort nog wel” sprak de man zonder op te kijken. “Nou, dat is dan beloofd” grapte ik, hij trok een gezicht als een oorwurm, weinig humor!
 
De grote dag was aangebroken, de apparaatjes konden geplaatst.
Lichtgrijs, omdat dat zo mooi bij haar haarkleur past.
Verwondering over de langzaam verloren en nu weer herwonnen geluiden om zich heen doet haar glunderden, een sprankeling in de vochtige ogen spreekt boekdelen.
 
We persen de vrucht nog wat beter uit voor weer een paar extra druppels levenselixer, ze doet het er goed op: Den Ouden Neel.
 
 
Tekstverantwoording: Mink Out. 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco