CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Bekakt en plat (2). Minks wekelijkse column 27-3-2019

*Juli 1890. Wheatfield with Crows. Vincent van Gogh.

Bekakt en plat (2).              Minks wekelijkse column 27-3-2019

Hooghartig en onverschrokken tikte van Voorst tot Voren lichtjes met zijn Cain op de schouder van huzaar Out en sprak: “Zeg keirel, wil je mij sums deurbeuren“. Out zette de hooivork op de ‘adel-borst’ en riep terwijl hij aanzette: “As ut mot wel gauzâh”.

De adamsappel van Voorst tot Voren maakte een retourtje luchtpijp, amandelen ten teken dat hij dit soort heftigheid van strijd niet had aangeleerd op de militaire academie.

“Dit seurt agressie is ungeheurd, dit weurdt Nieuwersleus……laat de gevangene los en rechtsumkeert!!” beval hij zijn manschappen zichtbaar aangeslagen. Ze verdwenen sneller dan ze kwamen en boer Harms sliep vredig door of telde content de euro’s schadevergoeding.

“Daar komt mot van” sprak luitenant Kees, “ik had je officieel tot de orde moeten roepen”. “Hoezau, innun oâhlog ga je toch auk nie met de vijand staan knuffulluh, veigeleike met kegsbaumejach is dit nog niks, maah volleges mè motte we plète want die kapsoneslèjâh komp op zeikâh terug”. 

Vier voertuigen draaiden het erf op en in een mum van tijd wemelde het van de vijandelijke manschappen, gebrand op eerherstel klonken de bevelen van Voorst tot Voren, boven alles uit. 

Maar onze vogels waren reeds gevlogen, nou ja gevlogen……. tijgerend op ellebogen en knieën maakte het drietal zich, door het korenveld achter de hoeve, haastig uit de voetenJ.

Omkijkend lispelde Kees, met een zachte G, naar zijn eigengereide doch trouwe Haagse maat “Geen moment te laat”. Grijnzend vervolgden ze hun weg naar de vrijheid. “Zitten hier ook slangen?”

Het werd een dingetje, in de officiersmess grinnikte men als van Voorst tot Voren binnenkwam, aan de bar maakte de ritmeester der huzaren mooie sier met het ‘succes’ van zijn Hagenees Out.

Van V tot V zette zijn manschappen handig aan tot wraak op Out die op zijn beurt de gepermanente krullenweelde, ter camouflage, opgaf.

Het gedeukte ego van de bekakte officier moest opgepoetst door een hoorzitting, disciplinaire maatregelen en wellicht het verschijnen voor een krijgsraad van de huzaar van Boreel Out!!!  (wordt vervolgd).

Tekstverantwoording: Mink Out.                          Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco