CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Bekakt en plat (1). Minks wekelijkse column 27-3-2019


Den Haag kent veel groepen, twee types rijk vertegenwoordigd zijn de Kakker- en de Platte Hagenaar/nees. Dat er zo nu en dan een clash plaatsvindt zult u niet verbazen. Daar komt tie dan: De tank stond gecamoufleerd tussen hooibalen. “Knappe verkenner die ons vindt” sprak huzaar Out tegen zijn mede-tankbemanner Luitenant Kees, zeg maar ff een kleine semihoge pief.


Ze maakten zich op voor wat nachtrust in de deel van boer Harms. Kees, enkel in zijn sokken en onderbroek, stond op het punt horizontaal te gaan, de chauffeur lag al in zijn slaapzak te ronken en huzaar Out, ontbloot bovenlijf, legerkisten en de broek nog aan, was zoals altijd van de nacht een dag aan het maken.


Een legervoertuig draaide het erf op, de mannen hielden hun adem in, dit moest toeval zijn of was er verraad in het spel?? Het had veel weg van zo’n verzetsfilm, laarzen stampten over keien, lichtstrepen waaierden door de staldeurspleten, er werd geschreeuwd… Met een klap sloegen de staldeuren open en keken we in het felle licht van een stel koplampen, een tiental soldaten met machinegeweren stormden naar binnen en namen ons onder schot.


En daar was hij dan, vanuit het felle licht trad hij triomferend op de voorgrond: kapitein van Voorst tot Voren -zoals wij later vernamen-. Hij had zo’n stokje onder zijn arm waarmee hij zich onderscheidde van de rest, zijn gelaat was doordrenkt van arrogantie en als kers op deze taart sprak een Haagse hete aardappelstem: “Meuneumen die mannen”.
Kees z’n schriele lichaam, nagenoeg naakt met enkel rond de lendenen een legergroene Hema onderbroek, bungelde met gespreide armen tussen twee agressors in, hij had wat van de verlosser maar gezien de situatie was het dubieus of hij die rol vandaag nog zou vervullen.

Huzaar Out, die zich op zijn beurt weer onderscheidde door zijn langharige woeste krullenweelde (permanent), was niet van plan zich zonder slag of stoot over te geven, hij pakte een flinke hooivork, liep dreigend op Van Voorst tot Voren af en sprak in zoetgevooisd plat Haags: “Blèf mejje paute van Kees af!” (wordt vervolgd).


Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

1930 American gothic. Grant Wood.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco