CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

ലൈഫ്റിവാർഡ്ആക്ഷൻ!!!!  Minks wekelijkse column 24-10-2018

ലൈഫ്റിവാർഡ്ആക്ഷൻ!!!!  Minks wekelijkse column 24-10-2018

Ik had het een beetje gehad, vond er niet meer zoveel aan, wat iemand gaat eten hoef ik nu echt niet meer zo nodig te weten.

Een keertje is leuk maar ik weet nu wel dat jou handpict rotishop de beste is en die andere honderd, waar jij niet komt, niks.

En die kinderen met hun judodiploma voor de rode slip, ja voor hen is het natuurlijk hartstikke leuk, daar zal je me niet over horen, maar eerlijk gezegd interesseert het mij eigenlijk niet zo heel veel, u wel?

 

Verjaardagen van huisdieren of mensen die de wereld de verlossende boodschap brengen van: heeft een relatie, als waren zij telgen uit een roemrijk, adellijk geslacht waar een baby van wordt verwacht.

Heb je ook nog die kroegbaas welke zijn oude moeder van hot naar her sleept, voor een foto, om zijn tanend imago op te krikken.

En dan die figuren waar je taal noch teken van ziet totdat ze op vakantie gaan en langs neus en lippen melden: Is onderweg naar Bali.

En wat dacht u van het ‘literaire genie’ die elke week een gaap verwekkend schrijfsel genaamd ‘column’ door uw strot wil duwen.

Om lange ‘ik zal gelijk hebben’ discussies te vermijden laat ik zwarte sneeuwpoppen en witte melk onderwerpen maar eventjes links liggen.

 

Neen, ik was het zat, dat kneutergeleuter op Face Book, totdat……

Totdat ik van de week, ondanks mijn ‘zat zijn’, toch weer even moest scrollen en op een pagina stuitte die mijn interesse wekte.

Voor ik het wist was ik aan het chatten met mensen uit Frankrijk, Australië, Polen en jawel zelfs iemand uit Myanmar.

Een talenknobbel was niet nodig, na een druk op de vertaalknop was, zelfs het Myanmarees, een soort rondjesvermicellischrift, net zo simpel leesbaar als de songtekst van Dikkertje Dap.

 

Een wonder, we chatten voluit over (in ons geval) kunst, de wereld lag nu echt aan mijn voeten, beter geschreven onder mijn vingerspitzen.

Dat sluimerde natuurlijk allang, maar nu werd ik pas écht wakker.

Dus heb je het ook helemaal gehad met dat Face Book gebral, zoek een mondiaal platform voor je passie, plaats een foto of zo en je zal zien, er gaat een wijde wereld voor je open, FB re-invented.

En natuurlijk was het beginstukje (grotendeels) cynisch bedoeld.

O, nog even dit: “ലൈഫ്റിവാർഡ്ആക്ഷൻ”, dank voor de aandacht.

 

Tekstverantwoording: Mink Out.                     

Website by Splendit 2024

Kinderdisco